Horraam

Er bestaan meerdere oplossingen voor een horraam.

 

Vaste hor - Rolhor - inzethor - hor voor een deur

 

Neem contact op

vaste hor

Vaste hor raam

Voorzethorren of vaste hor

 U heeft de keuze uit twee verschillende voorzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een profiel welke zeer geschikt is voor montage “in de dag”. Bij dit type voorzethor valt slechts een dunne flens op het kozijn zodat het kozijn vlak blijft. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn, zoals bij een strak tegen het kozijn gemonteerde luxaflex. Het tweede profiel is geschikt voor “op de dag”montage. Met dit type profiel wordt een slank kader gemaakt waartussen het gaas wordt gespannen. Dit frame wordt op het kozijn gemonteerd door middel van wervels. Eventueel kan dit type voorzethor worden voorzien van scharnieren aan de bovendorpel. Hierdoor wordt het bedieningsgemak vergroot bij het bedienen van het raam. 

Lees meer: vaste hor

rolhor

Rolhor

Rolhor voor ramen.

Pieter Hendriks zonwering rolluiken levert de raamrolhor kant en klaar op maat. De aluminium Rolhor behoort tot de topklasse raamrolhorren; de hor is prettig te bedienen en ook nog een zeer stijlvol afgewerkt. Deze hor zit vol extra’s waaronder gaasopsluiting tegen het mogelijk uitwaaien van het gaas en een speedreducer, die er voor zorgt dat de raamrolhor met een rustige constante snelheid terug loopt.

Lees meer: rolhor

inzethor

inzethor

inzethor

De inzethor is in het bijzonder geschikt voor de draai-kiepramen in kunststof en in hout. U heeft de keuze uit 5 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnendraaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden.

Voordelen

Het grote voordeel van de inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven maar u kan ook de inzethor in de winter eruit te nemen.

 

Lees meer: inzethor