inzethor

inzethorren

inzethor

De inzethor is in het bijzonder geschikt voor de draai-kiepramen in kunststof en in hout. U heeft de keuze uit 5 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnendraaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden.

Voordelen

Het grote voordeel van de inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven maar u kan ook de inzethor in de winter eruit te nemen.

 

 

Profielkeuze

U keuze uit verschillende inzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een “diepte”van 20, 28, 34 en 43mm. De 20mm horprofielen zijn zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens. Het 34mm profiel is standaard en dus het meest gebruikt. Dit profiel is ook leverbaar met een extra dunne “flens” waardoor de inzethor ook geschikt is voor houten draai-valramen. 43mm profielen worden vaak gebruikt wanneer er in het draaideel een ventilatierooster is geplaatst. Door de extra diepte blijft het uitstekende rooster in veel gevallen vrij van het horgaas.

Gaas

Het standaard gaas wat gebruikt wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas.

Naast het standaard gaas kan de inzethor voorzien worden van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket van Pieter Hendriks, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie de pollen geweerd. Evenals speciaal zonwerend gaas en gaas bestendig tegen huisdieren o.a. katten en honden.

 Maatwerk horren

Pieter Hendriks zonwering Rolluiken kan de inzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-valdeuren bij een weinig gebruikt balkon. Standaard wordt er vanaf een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met eventueel technische gevolgen.

Een inzethor niet mogelijk? kijk eens bij vaste voorzethorren of neem contact op.

 

Montage

Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inzethor van Pieter Hendriks zonwering rolluiken wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met de onderzijde (dit is het profiel waarop de wigvormige spietjes zijn gemonteerd) op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.