vaste hor

Horren

Voorzethorren of vaste hor

 U heeft de keuze uit twee verschillende voorzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een profiel welke zeer geschikt is voor montage “in de dag”. Bij dit type voorzethor valt slechts een dunne flens op het kozijn zodat het kozijn vlak blijft. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn, zoals bij een strak tegen het kozijn gemonteerde luxaflex. Het tweede profiel is geschikt voor “op de dag”montage. Met dit type profiel wordt een slank kader gemaakt waartussen het gaas wordt gespannen. Dit frame wordt op het kozijn gemonteerd door middel van wervels. Eventueel kan dit type voorzethor worden voorzien van scharnieren aan de bovendorpel. Hierdoor wordt het bedieningsgemak vergroot bij het bedienen van het raam. 

 Gaas

Het standaard gaas wat gebruikt wordt in de vastehor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Pieter Hendriks levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas.

Naast het standaard gaas kan de hor voorzien worden van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie de pollen geweerd.

Pieter Hendriks zonwering Rolluiken kan de vaste hor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-valdeuren bij een weinig gebruikt balkon. Standaard wordt er vanaf een grotere hoogte of breedte een tussenstijl toegepast. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met eventueel technische gevolgen.